Vorsselmans Vitrocsa aluminium ramen
Vorsselmans Vitrocsa aluminium ramen

Genoveerde woning

Blikvanger bij dit renovatieproject van het Mechelse architectenbureau dmvA zijn de Vitrocsa-schuiframen waarvan de opengaande delen elkaar kruisen. De profielen van deze schuiframen hebben een aanzichtbreedte van slechts 2 cm, wat het geheel een erg minimalistisch uiterlijk verleent. Door te variëren in de positie van de opengaande delen kan de achterbouw ofwel fungeren als een overdekt terras, ofwel als een uitbreiding op de leefruimte.

Locatie Brugge
Architect dmvA Architecten

Schuivende glazen wanden

Als uitbreiding is een maximaal beglaasd paviljoen aangebouwd dat, door middel van kruisende glazen schuifpuien flexibel opdeelbaar is in vier ruimten, vier kwadranten. Inspelend op de stringente stedenbouwkundige voorschriften van de stad Brugge waar enkel schuin hellende daken worden toegestaan, is elke ruimte – elk kwadrant – bovenaan begrensd door middel van een afgeknot piramidevormig dak met lichtkoepel.

‘Intelligente’ tuinkamer als natuurlijke klimaatbeheerser

De uitbreiding huisvest respectievelijk het sanitair met vestiaire, een polyvalente ruimte met loopband, de keuken en een ‘overdekt terras – tuinkamer’. Deze ruimte is aan de tuinzijde afsluitbaar met een schuifpui en kan tijdens de zomermaanden gebruikt worden als een overdekt terras die alzo een natuurlijke zonwering vormt voor de zuidwestgerichte beglaasde gevels. In de tussenseizoenen en in de winter kan dit overdekt terras omgevormd worden tot een tuinkamer waarbij zonlicht maximaal kan worden gegenereerd tot warmte.  Bovendien wordt deze tuinkamer alzo een volwaardige binnenruimte met de allure van een buitenruimte. Flexibiliteit leidt tot dubbel gebruik van ruimte.

Zen

Door de gevels van de uitbreiding maximaal te beglazen, door het gebruik van het minimale schuifraamprofielen alsook door het gebruik van dezelfde afwerkingsmaterialen binnen en buiten vervagen grenzen tussen binnen- en buitenruimte. Het buitengevoel alsook de witte gedetailleerde binnenafwerking leiden tot een rustgevend zen-achtige interieur.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties