Blog

Een duurzame samenwerking

Herformulering van bedrijfsstrategie

Wie strategie en duurzaamheid zegt in de bouw, zegt Sustacon. Het adviesbureau met vestigingen in Geel en Antwerpen is een zeer gewaardeerde partner voor familiebedrijven en is ook onze sparringpartner. Sustacon kwam al enkele jaren geleden op ons pad en het sprak voor zich dat we voor de herformulering van onze bedrijfsstrategie en voor ons eerste duurzaamheidsrapport bij hen gingen aankloppen.

Vorsselmans NV startte met Hans Verboven en zijn team begin 2023 een intensief strategietraject waarbij naast de directie ook de brede organisatie werd betrokken. Dat traject mondde uit in een tot in de puntjes uitgewerkt nieuw strategisch plan. Onze strategie zorgt dat we de juiste keuzes kunnen maken in een snel veranderende markt en dat we ons hier ook intern op organiseren. Continue verbetering, innovatie, nieuwe markten, verder investeren in onze mensen, CO2-reductie, duurzaamheid… het zijn maar enkele thema’s die op de agenda staan. Een deel van ons verhaal vond nu ook zijn weerslag in een mooi duurzaamheidsrapport – het eerste van ons bedrijf.

Samenwerking met Sustacon

We laten professor Hans Verboven, de zaakvoerder van Sustacon en daarnaast nog professor duurzaamheidsmanagement aan de Universiteit Antwerpen, aan het woord: “Vorsselmans NV is een dynamisch familiebedrijf dat internationaal durft denken en groeien met een sterk leiderschap en management. Toch blijft het met de beide voeten op de grond staan en laat het gezond boerenverstand primeren.

Het blinkt uit in engineering en complexe oplossingen die functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid verbinden. Je praat er met mensen die met hart en ziel voor hun werk gaan. Dat vertaalt zich natuurlijk ook naar de relaties met de bouwpartners en de klanten. We zijn echt trots dat we in zo’n fijn bedrijf kunnen werken.”

Meer over Sustacon
Toonaangevend in de sector

Een futureproof visie

Mark Vorsselmans: “We appreciëren het dat we met Sustacon een fijne sparing partner hebben die ons met veel kennis van de sector en onze stiel kan adviseren. Het hele project liep voor ons als een trein. De no-nonsense aanpak, het pragmatisme en de wederzijdse persoonlijke klik die tijdens het project bleken, maak het erg leuk om samen te werken. Hans zegt waar het op staat, geeft aan wat echt belangrijk is, helpt en is erg begaan met wat er gebeurt. Bovendien komt hij zelf uit de bouw en kent hij de sector en onze business door en door.”

Verboven gaat verder: “Vorsselmans NV bereidt zich volledig voor om ook de nieuwste trends vanuit de EU-taxonomie, in circulariteit, CO2-arme materialen in schrijnwerk en gevels toe te passen. Vandaag is hun rapport over de duurzame strategie een mooi voorbeeld van hoe men zo’n futureproof visie kan uitwerken en er transparant over communiceren. Hierdoor is het bedrijf ook op dat vlak toonaangevend in de sector.

Bekijk hier ons duurzaamheidsrapport

Meer nieuws?

Blijft u graag op de hoogte van het reilen en zeilen binnen ons duurzame bedrijf?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.