Blog

Gebogen gevels: projecten in de kijker

Gevelbouwprojecten Vorsselmans en Kersten

Voor de uitvoering van complexe bouwprojecten met ronde gevels werkt Vorsselmans vaak samen met Kersten, waarbij Vorsselmans het projectmanagement en de uitvoering van de complete gevelconstructie verzorgt en Kersten het project voorziet van de complexe gebogen delen.

De laatste jaren/maanden, hebben we een aantal indrukkende gevelbouwprojecten gerealiseerd waar Vorsselmans en Kersten de krachten hebben gebundeld.

Gezien de complexiteit van deze gevelconstructies, lichten we graag enkele van deze projecten toe in onze blog. 👇

Entreegebouw Amsterdam

AMC Health Park

Het nieuwe entreegebouw van het AMC heeft een volledig glazen gevel met veel gebogen vormen. Het project bestaat uit ruim 900m2 gebogen vliesgevel (bijna 75% van totale geveloppervlak). Voor deze gevel zijn vliesgevelregels met een  diepte van 255 en 130 mm in een groot aantal verschillende radii gebogen. In totaal zijn er 290 stuks regels gebogen.

Om de golvende vorm te krijgen zijn de profielen zowel convex (bol) als concaaf concaaf (hol) gebogen. Na het buigen zijn de profielen door middel van machinaal bewerken voorzien van schroefgaten en uitsparingen. 

Meer over dit project
Een nieuw administratief centrum in hartje Brussel

Brucity

Het nieuwe Administratief Centrum van de Stad Brussel wordt gekenmerkt door de bijzondere gebogen gevel.

Kersten heeft vliesgevelregels en uitvulprofielen gebogen in zes verschillende radii. Na het buigen zijn de regels gefreesd en voorzien van een poedercoating om ze vervolgens op locatie direct in de gevelconstructie te kunnen monteren. Vorsselmans heeft met dit project de “Schrijnwerk Award 2022” gewonnen.

Meer over dit project
Den Haag

Sonate

Op de plek waar voorheen de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken waren gevestigd worden twee woontorens -Adagio en Bolero- gebouwd onder de projectnaam Sonate. Woontoren Adagio heeft afgeronde hoeken met een zeer kleine radius van minder dan 1 meter.

Deze kleine radius in combinatie met de breedte van de profielen van 215mm zorgde voor een extra technische uitdaging. Kersten heeft de regels, dekkappen en hoeklijntjes gebogen en de regels machinaal bewerkt. Naar verwachting wordt Adagio eind 2023 opgeleverd.  

Meer over dit project
Leiden

TNO

In 2020 werd de nieuwbouw van TNO in Leiden gerealiseerd, een bouwproject van 40 meter hoog met een kenmerkende gebogen gevel van ruim 6.000m2. Vorsselmans kreeg de opdracht de complete gevel te realiseren. Een opdracht waarbij de gebogen vormen voor een extra complexe dimensie zorgen. Kersten heeft ruim 170 sets vliesgevelprofielen en standaard kokers 60x60x2mm gebogen, machinaal bewerkt en voorzien van pre-anodisatie en poedercoating. 

De nadruk bij de samenwerking tussen Vorsselmans en Kersten ligt op het gezamenlijke streven naar de beste kwaliteit en de passie om complexe bouwprojecten succesvol uit te voeren. 

Meer over dit project

Over Vorsselmans

Vorsselmans ontwerpt, produceert en monteert al 50 jaar ramen- en gevelconstructies voor prestigieuze bouwwerken doorheen België, Nederland en Engeland.  Zo realiseren we kantoor- & bedrijfsgebouwen, scholen, ziekenhuizen, appartementen en woontorens, en industriële gebouwen. 


Meer informatie: www.vorsselmans.com

Over Kersten

Kersten BV is gespecialiseerd in de buigtechnologie en produceert gebogen constructies in staal en aluminium. Aluminium gevelprofielen worden in speciale non-ferro productielocaties volgens klantspecificatie gebogen, gefreesd, voorzien van een oppervlakte- en/of warmtebehandeling en samengesteld.


Meer informatie: www.kerstengroup.com