Cambridge Road

Onder de naam van VGV Façades UK Ltd. geven we vorm aan twee torens in hartje Londen, die in het totaal 274 woningen bevatten. De torens staan op een gemeenschappelijke plint en liggen naast de spoorlijn en het station Barking. Door deze ligging zijn er strikte veiligheidseisen van toepassing op het gehele project: er mag tijdens de bouw natuurlijk niets op het spoor terecht komen.

Gebouwtype Wonen
Locatie London, UK
Architect Egret West & Stockwool
Aannemer NU Living & Swan Housing Group

Vier torens, 274 wooneenheden en 3640 puzzelstukjes

De montageperiode duurde van augustus 2017  tot en met december 2018. De gevel is gedetailleerd als een elementengevel; in totaal zullen er 3640 puzzelstukjes nodig zijn om de twee torens te sluiten. Gemiddeld werden er 20 elementen per dag geproduceerd en gemonteerd. Ieder element werd in de productie al beglaasd en sommige elementen werden voorzien van metalen cassettebekleding of een golvende staalplaat voor een afwisselend beeld.

Barking Housing Zone

In Londen is er nog altijd een enorm tekort aan woningen. Het project wordt dan ook gesteund met investeringen vanuit de ‘Barking Housing Zone’, een initiatief van de burgemeester van Londen om huisvesting betaalbaar te houden.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties