Vorsselmans gevelbouw
Vorsselmans gevelbouw

Chemelot Campus Center Court

Center Court is het centrale onderwijs- en researchcentrum op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen (het voormalig DSM terrein). Het gebouw bestaat uit twee slingerende volumes die samenkomen op een basisplateau. In de onderbouw bevinden zich horecavoorzieningen en een restaurant.

 

Gebouwtype Publiek
Locatie Geleen
Architect Ector Hoogstad Architecten
Aannemer BAM Bouw en Techniek

Een donker, horizontaal gestreept geheel

De terrassen op het eerste verdiepingsniveau zijn bereikbaar via brede tribunetrappen die tevens als zitplek dienen bij evenementen. Het zilverkleurige uitkragende bouwvolume is het multifunctionele auditorium met daarboven alle kantoor- en onderzoeksruimten van Universiteit Maastricht en het DSM Innovation Center, gehuisvest in een donker, horizontaal gestreept geheel. Onder het Center Court bevindt zich een parkeergarage voor 100 auto’s en een gymzaal.

Vorsselmans gevelbouw

Veiligheid, gezondheid en milieu

De gevels worden gekenmerkt door een strakke, complexe detaillering. Voor het project zijn een 5-tal nieuwe profielmatrijzen ontwikkeld, alle deuren zijn uitgevoerd met structureel opgelijmde beglazing, de raamvleugels zijn gemotoriseerd aangedreven, en er is een speciaal ontworpen printmotief toegepast op ruiten van bijna 6 meter hoog. Het gebouw behaalt bovendien de ‘Very Good’ waardering op de BREEAM-NL schaal. Door intense samenwerking en het direct bouwen van de gevels op een staalskelet, is de schil van dit gebouw in een doorlooptijd van slechts 25 weken gerealiseerd. De Chemelot Campus kent een strikte regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu, wat uiteraard probleemloos aansluit op onze eigen waarden en montagespecialisme.

Vorsselmans gevelbouw

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties