De Karel Doorman

Op het bestaande Ter Meulen-pand in hartje Rotterdam is een woongebouw van 70 meter hoogte gerealiseerd, waarin zich 114 appartementen bevinden. Het betreft een bijzonder project, omdat de nieuwbouw letterlijk op de kolommen en de fundering van het bestaande gebouw is gezet. Deze bouwmethodiek is voor Nederland onconventioneel, omdat de hoofdconstructie van de woningbouw van staal is en het gebruik van zware steenachtige materialen wordt vermeden.

 

Gebouwtype Wonen
Locatie Rotterdam
Architect Ibelings van Tilburg architecten
Aannemer Van Wijnen

Uitblinkend gebouw in transparantie

Samen met de architect en aannemer was Vorsselmans in het ontwerpstadium betrokken bij de engineering van de gevel. Ter plaatse van de galerij werden hoog geïsoleerde raam- en deurprofielen toegepast. Rondom de gehele toren werd een glazen kleedje aangebracht. Met speciaal ontwikkelde “Mickey Mouse-oortjes” werd het zeefdrukglas bevestigd aan de achterliggende staalconstructie. Door de grote glasplaten blinkt het gebouw uit in transparantie. Tussen de twee torens is op 40 meter hoogte een beschutte daktuin voorzien voor gemeenschappelijk gebruik.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties