Keensystems

Het nieuwe hoofdkantoor voor KeenSystems is gelegen langs de randweg van Gemert. Het gebouw is opgebouwd uit drie niveaus en ieder niveau heeft een eigen functie welke zowel in het interieur als exterieur afleesbaar is.

 

Gebouwtype Werken
Locatie Gemert
Architect Denkkamer architectuur & onderzoek
Aannemer Bouwbedrijf Hendriks

De begane grond is opgenomen in de geluidswal. De eerste verdieping is het grootste volume. Het volume is zo georiënteerd dat de lange gevels zich richten op twee bijzondere kwaliteiten van de locatie: de met groen omzoomde vijver in het noordwesten en de historische bolle akker in het zuidoosten.

De tweede verdieping is uitgevoerd in spiegelend glas en gedraaid ten opzichte van de eerste verdieping. Het vliesgevel systeem is hangend uitgevoerd aan de twee verdiepingsvloeren, waarbij de ankers uit het zicht zijn weggewerkt in de stijlen. Doordat de stijlen voor beide vloeren langsgaan, blijft er een minimale detaillering boven en onder over en verdwijnen de vloeren achter de gevel. Zo zijn de klemlijsten aan de buitenzijde van de stijlen ook verdiept liggend uitgevoerd, waarbij de schroeven verborgen zijn. Hierdoor ontstaat er een rechthoekige doos, dat iets scheef is gezet op de onderliggende doos.

Zowel de constructie, materialisering, detaillering beogen het Hi-Tech karakter van KeenSystems te onderstrepen.

Het volume op de geluidswal wordt gekenmerkt door vakwerken in de gevels welke het in zijn geheel dramatisch uit laten kragen. Het koper kleurige geanodiseerde aluminium en het spiegelende glas zijn met grootse precisie gedetailleerd. De koperkleurig geanodiseerde aluminium is zowel aan de binnenzijde als buitenzijde geborsteld, waardoor een matte uitstraling ontstaat. Ook de eerste verdieping steekt voor de vloeren langs met minimale zichtbare detaillering en weggewerkte verankeringen. Voor het project is een nieuwe aluminium extrusie ontwikkeld om de neuzen aan de buitenzijde de gewenste vorm te geven.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties