InHolland

Hogeschool Inholland krijgt er een nieuw onderwijsgebouw bij – en wat voor één!

Het nieuwe Inholland gebouw van circa 31.000 m2 komt op een prachtige plek in de nieuwe wijk Sluisbuurt op het Zeeburgereiland.

Het gebouw krijgt een campusachtige opzet en gaat onderdak bieden aan opleidingen in diverse domeinen.

Gebouwtype Onderwijs
Locatie Amsterdam
Architect Cepezed
Aannemer Visser & Smit Bouw
1068 PV panelen in de gevel

Smart Building

Het gebouw wordt Bijna Energie Neutraal volgens de meest actuele normen.

Onderdeel daarvan is onder meer een gevelbekleding met geïntegreerde pv-cellen. Zo verwerkte Vorsselmans in totaal 1068 PV-panelen in de gevel. Dit in drie kleuren: antraciet, brons en blauw. Een heel bijzondere realisatie aangezien Vorsselmans duurzaamheid zelf héél hoog in het vaandel draagt.

Het gebouw krijgt een WKO, als back-up een aansluiting op de stadsverwarming en het gaat een grote hoeveelheid sensoren bevatten die onder meer het CO2-gehalte meten, de ventilatie aansturen, de daglichttoetreding regelen en de bezetting van ruimten registreren. Een unieke innovatie is tot slot een ondergronds systeem voor afvalverzameling- en verwerking.

Een technische uitdaging

Het gebouw bevat een enorme trapsgewijze vide, waarbij midden boven de vide een overgang zit van daklicht naar glazen gevel van 20m1 hoog. Dit en de verdiepingen daarboven worden gedragen door een stalen vakwerkspant van twee verdiepingen hoog.

Voor de aannemer is dit complex, maar ook voor ons als gevelbouwer is dit een technische uitdaging door alle toleranties, doorbuigingen en restricties die daarbij komen kijken. Bijkomend is deze zone voor de montage ook lastig bereikbaar (boven een glasdak met daaronder een vide van 20m1 hoog).

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties