Staalbeton

Staalbeton is een belangrijke toeleverancier in de bouw en biedt zijn klanten producten op maat via de wapeningscentrale, metaalschrijnwerkerij en prefabafdeling.
Hun oorspronkelijke kantoren werden te klein en in 2019 besliste Staalbeton om een nieuw kantoorgebouw te zetten. Het bureau Schellen architecten stond in voor het ontwerp.

 

Gebouwtype Werken
Locatie Rijkevorsel
Architect Schellen Architecten
Aannemer Groep Van Roey

Creatief plan met patio

In het ontwerp moest rekening gehouden worden met de productiehallen die een belangrijke plaats innemen op de bedrijfssite. Het werd een creatief plan met een indrukwekkend poortgebouw tussen twee werkplaatsen. Het dagelijkse vrachtverkeer kan onder dat poortgebouw doorrijden en zo de site vlot bereiken en verlaten.
Een originele patio met een mooie boom doet daglicht binnenvallen in de bureaus en integreert de natuur in het gebouw. Het geheel ademt rust uit en dat biedt een aangenaam tegenwicht voor de hectiek die soms heerst in de omliggende productieomgeving.

Vorsselmans stond voor dit project in voor een combinatie van vliesgevel, ramen, deuren, automatische schuifdeur, schuifdeur, screens én lamellen. In deze patio komen bijna al deze elementen samen. Door plaatsing van een solitaire boom is binnentuin als het ware twee verdiepingen hoog. Vanuit drie gevels is contact met de centrale binnentuin – al deze gevels zijn voorzien van vliesgevel FWS50.

Op de begane grond is de binnentuin bereikbaar via een schuifdeur en op de verdieping is het buitenterras toegankelijk via een draaideur.

Gevel met uitstraling

Net als voor het hoofdkantoor van groep Van Roey, dat naast Staalbeton ligt, werd gebruik gemaakt van verticale, glazen lamellen die de zon buiten houden en tegelijk het uitzicht naar buiten vrijwaren. De kleur van de lamellen zorgen voor een warme, koperen gloed bij zonsondergang. De kasten van de zonwering zijn weggewerkt achter horizontale lamellen van type Renson Linius.
Deze lamellen roosters zijn geprefabriceerd in productie en als elementen van 6m breed met behulp van de bouwkraan geplaatst. Alle lamellen roosters en glazen balustrades worden strak omlijst door dakkappen en waterslagen uit aluminium zetwerk.

Bij dit project werden ook hoogwaardige vacuüm isolatiepanelen toegepast in de vliesgevels.

We koesteren reeds lange tijd onze goede samenwerking met Groep Van Roey. Ook dit lokale project was opnieuw een prettige samenwerking hen als opdrachtgever!

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Nog vragen of komt u graag een kijkje nemen in onze showroom? Wij maken graag tijd om al uw vragen te beantwoorden! Steeds op afspraak: contacteer ons via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier.

Gerelateerde realisaties